Over ons

Familiebedrijf Royakkers uit Kinrooi staat voor uitstekende kwaliteit en flexibele service, maar vooral voor een enorme passie voor het vak. Elke aardbei, framboos, braambes en fruitplant kweken we met veel aandacht en geduld, zodat we enkel fruit van de beste kwaliteit kunnen aanbieden.

Over Royakkers Planten & Fruit

Het verhaal van Royakkers Planten & Fruit begon een dikke 30 jaar geleden, in 1986. Jan en zijn broer bouwden in Kinrooi zelf een serre om aardbeien in te kweken. Enkele jaren later begonnen ze ook met ander fruit. In 1991 voegden ze frambozen en braambessen toe aan het assortiment.

Jan en Gijs Royakkers: vader en zoon in een gezond familiebedrijf

Nog enkele jaren later vervoegde Gijs het team. Gijs is de zoon van Jan en kreeg de passie voor de fruitbouw met de paplepel binnen. Vandaag zijn Jan en Gijs Royakkers samen zaakvoerder van de fruittelerij.

"Gijs stond al op de tractor toen hij 6 jaar was. Letterlijk 'stond', want anders was hij niet groot genoeg om te kunnen sturen. Zo reed hij zo fier als een gieter aan wandeltempo over de velden."
- Jan Royakkers

Door de passie voor de fruitbouw was de familie Royakkers er steeds op gebrand om hun fruit beter te maken. Zo verbouwen ze vandaag ook aardbeien op hoge ruggen en ontwierpen ze hun eigen machine om folie rond de fruitkisten te trekken. "Hoe minder tijd we daarin moeten steken, hoe meer tijd we aan ons fruit kunnen besteden."

Sinds enkele jaren kweekt en verkoopt Royakkers ook fruitplanten. Kwekers die zelf fruit willen verbouwen, kunnen bij Royakkers terecht voor bramenplanten en frambozenplanten.

Gezonde groei

De laatste jaren groeide Royakkers sterk als bedrijf. Toch willen Jan en Gijs niet te hard van stapel lopen. "Net als ons fruit willen we gezond groeien. Niet zo snel mogelijk zo groot mogelijk worden, maar wel geduldig, in goed overwogen stappen groeien zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft."

Vandaag beschikt Royakkers over meer dan 20 hectare grond waarop jaarlijks meer dan 720 ton fruit wordt gekweekt. De aardbeien, frambozen, braambessen en fruitplanten worden geëxporteerd over zowat heel Europa.

Ecologische voetafdruk

"Als fruitteler is het onze plicht om zo veel mogelijk zorg te dragen voor de natuur. Zonder een gezond klimaat kunnen we immers niet doen wat we zo graag doen." Met die gedachte doet Royakkers tal van inspanningen om de ecologische voetafdruk van het bedrijf zo klein mogelijk te houden.

Ontdek hier welke inspanningen er voor het klimaat geleverd worden.

Meer weten over onze fruittelerij?

We geven graag meer uitleg. Neem contact op en we beantwoorden al je vragen.

Vragen? Mail ons